Misterul borcanului cu castraveti

Azi-noapte ma pun la masa pe la ora zerozerodouapunctedouazeci. Adica 00:20. Imi fac niste sandvisuri obosite cu snitel si ca sa alunece pe gat mai bine scot un borcan de castraveti murati din frigider. Il pun pe masa, incep sa mananc din continut, si in lipsa de alta ocupatie incep sa-l studiez mai bine. Borcanul, nu continutul. Habar n-aveam cat o sa ma distrez privind un borcan cu castraveti, si nici ce mistere ascunde el…

Castravetii misteriosi

Imi cer scuze pentru poza dar telefonul meu 4G/7 + 900 nu face poze mai bune. Uite ce chestii suspecte am descoperit eu:

  1. Sloganul firmei este „Incepe ziua cu noi” ! !. Cam cat de betiv sa fii sa incepi ziua cu castraveti murati frate?? Si cam cat de beat sa fii incat sa pui un astfel de slogan pe borcan? Parerea mea e ca au gresit ca nu au dus ideea pana la capat si n-au cris „in parteneriat cu Polar” sau „nici o dimineata pe santier fara castraveciori”..
  2. Lucrurile devin cu adevarat funny la descrierea produsului, care se face in limba romana si engleza. La continut vad ca scrie acidifiant si in paranteza acid acetic. In caz ca nu stiati, in engleza asta inseamna,citez: „acidifzing agent”. Asta suna a ceva cu care desfunzi conducta de la chiuveta sau canale infundate, nu ca ceva care se pune la muraturi. Si daca mananci prea mult o sa ai un stomac acidifzat si o sa fie vai de curu’ tau.
  3. Tot la descriere, in romana scrie: „A se pastra in incaperi curate, aerisite, ferite de raze solare sau inghet, la o temp de max. 20 grade C si umiditatea relativa a aerului de max. 80%.” Nimic ciudat pana aici, nu? Dar iata traducerea in engleza: „Store in a cool place”. Stim cu totii ca limba engleza este mai schematica decat romana, dar chiar asa? Adica 4 randuri pe borcan de indicatii in limba romana se traduc in 5 cuvinte? Ca si cum la botez popa se rezuma la a spune „The fucker it’s alive” sau comentariul unui meci de fotbal devine „The game is on, it’s nice, thank you for watching”.
  4. Masa neta a recipientului e de 1600 ml. Sub informatia asta aflu de asemenea ca „masa scursa” sau „cucumber weight” este de 850 g. Adica jumate apa. Si ma intreb, oare Agentul Acidifzing cantareste mai mult sau jumatatea din banii cheltuiti pe muraturi s-au dus pe apa?

Cu astfel de probleme m-am culcat eu, incercand sa descifrez misterele unui borcan de muraturi…..

big-joint

  1. ):))):)))

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: