RATB exotic

Stiti vorba aceea cu optimistul si pesimistul care vad un pahar pe jumatate plin sau pe jumatate gol. In aceasi dilema m-am aflat si eu in aceasta dimineata: RATB ma trateaza regeste sau isi bate joc de mine?

In primul rand, indiferent ce vor spune unii, RATB are un parc auto foarte OK, care este in continuare in curs de modernizare. Desigur, nu se ridica la standardele din Germania, dar m-am plimbat prin multe orase europene in tramvaie sau autobuze MULT mai proaste (Praga si Budapesta sunt cateva dintre ele). Problemele noastre si ale RATB-ului sunt cauzate de traficul infernal si lipsa unui plan coerent al primariei prin care transportul in comun din Bucuresti sa fie cel mai rapid mod de a ajunge din punctul A in punctul B. Suntem incurajati sa lasam masinile personale acasa dar alternativa este un autobuz ticsit cu pensionari care face cu cel putin 10-15 minute mai mult. Transportul public va fi o solutie viabila doar atunci cand vor exista pe toate bulevardele benzi dedicate si autobuzele/troleele ar ajunge mult mai repede la destinatie decat un turism personal.

ratb_gpsSa revin totusi la subiectul acestui articol. Cele mai noi tipuri de autobuze in circulatie au aer conditionat, camere de luat vederi pentru supraveghere si pentru informarea soferului si GPS incorporat. Pe un ecran din spatele cabinei soferului toti calatorii vad unde se afla in timp real, cate minute mai sunt pana la urmatoarea destinatie, ce strazi sunt in jur, etc. FOARTE OK, BRAVO!

ratb_exotic_detaliuCaterinca incepe atunci cand nu se afiseaza aceste informatii si in locul lor apar fie reclame comuniste la RATB („circulati civilizat, bla bla…”) fie, surpriza: poze de pe mapaond ! ! Intr-un slideshow acompaniat de muzica din-aia pisicoasa care te face sa inchizi boxele la calculator se deruleaza poze din toata lumea: orase, locatii turistice de vis, orase, peisaje idilice, animalute dragute, copilasi zambareti, campii inflorite si bolte ceresti senine.

Si asa ajungem la dilema mea de dimineata.. Afara ploua intr-un mod deprimant, eu eram ud si posomorat, inghesuit intr-un scaun de 336, in drum spre Gorjului. Pe strada, ca intotdeauna cand da putin ploaie, BLOCAJ TOTAL. Toti priveam pierduti pe geam, injurand in gand aglomeratia, ziua de miercuri in care trebuie sa mergem la servici si ploaia de afara. Si ce rula in timpul asta pe ecranul autobuzului ?!? Poze cu destinatii exotice: orase spectaculoase si plaje salbatice cu palmieri si ape cristaline.

Asa ca vin si va intreb ceva la care inca n-am gasit raspuns: RATB m-a tratat regeste sau si-a batut joc de mine?

ratb_exotic

Reclame
  1. mie imi place mult smile-ul acela care „calatoreste fraudulos”:))

  2. Daca in fata aveai o blonda tare ca-n filme, si nu baba aia, iar pe monitor rula peisajul acela….cum mai era?Mai aveai timp sa te gandesti la R.A.T.B.?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: