Să bem rom-ul pân’ la fund!

De câteva zile a apărut la intrările în gurile de metrou un anunţ sau o lozincă sau cum vreţi să o numiţi. Textul începe cu afirmaţia că “sunt rom şi m-am săturat să fiu călcat în picioare în fiecare zi” bla bla bla. Fraţilor, m-am uitat bine şi am verificat de două ori: scrie ROM, cu un ‘r’, nu cu doi!

Vă declar public şi pe cuvânt de onoare că niciodată nu am călcat un rom. L-am băut cu cea mai mare plăcere, mai ales dacă era cubanez. Recunosc, câteodată mi-am permis să pun câteva picături în ceai sau în prăjituri. Dar niciodată nu l-am călcat. În felul acesta, mă întreb când va veni ziua să văd un anunţ de genul „sunt o Vale Călugărească şi m-am săturat să fiu băută cu sifon” sau “sunt un Martini şi vreau să fiu bine frapat”.

Dincolo de astea, sunt curios dacă cei care au scris inepţia asta au făcut-o la comandă sau din proprie conştiinţă. Pentru că eu nu mă iau nici după statisticile făcute de cine ştie ce ONG de doi bani şi nici după recomandările Madonnei. Eu văd viaţa de zi cu zi, aşa cum trece pe lângă mine. Şi viaţa asta, trăită de mine şi nu estimată de nişte tembeli, îmi arată că orice post de televiziune deschid, îl deschid ca să văd un serial cu sau despre rromi, că orice emisiune de divertisment doresc să urmăresc este cu şi despre rromi, că orice post de radio deschid îmi oferă manele şi muzică ţigănească, că toate clanurile şi organizaţiile interlope sunt cu şi conduse de rromi, că dacă intru cu maşina pe o alee îngustă şi din sens opus vine o maşină condusă de un rrom, va trebui să mă dau eu la o parte, pentru că altfel îmi va sparge geamurile. Îmi spune că de câte ori văd o femeie umilită sau bătută în trafic, ea a fost subiectul distracţiei unui rrom, că multe din oraşele de provincie sunt conduse efectiv de rromi interlopi, că până şi la sate, ţăranul român (şi nu numai!) atât de supus şi răbdător a fost nevoit să ia furca în mână ca să scpe de fărădelegile comise de rromi, că toate abuzurile şi ticăloşiile comise de ei, le fac sub lozinca „Sunt minoritar, ce ai cu mine? Mă persecuţi?” Dacă aveau o minimă moralitate, cei care au scris neobrăzarea pe asfalt ar fi trebuit să scrie „sunt rrom şi m-am săturat să vă calc în fiecare zi în picioare”.

Cine are timp la dispoziţie să ia o coală de hârtie şi să o împartă în două cu o linie verticală. În stânga să scrie toate programele, ONG-urile şi acţiunile de ajutorare şi promovare a rromilor, iar în dreapta să scrie acelaşi tip de acţiuni, dar având ca destinaţie copiii dotaţi sau premianţi. Va observa cu surprindere că foaia va rămâne albă în coloana din dreapta. Apoi să o trimită ONG-ului care a scris măgăria asta. Dar înainte să emigreze pentru că ăsta e singurul gând care îţi vine în minte după ce citeşti aşa ceva.

Reclame
  • tot ea
  • 26 octombrie 2009

  SUPER !!! Ce ai scris . Asa este ! Sa ne mai scuteasca tiganii astia . Jales d-acilea ba .

  • komicaminolta
  • 30 octombrie 2009

  Fraţilor, iată că viaţa bate blogu’, cum se spune. Citesc în Adevărul de seară de azi, 29.10.2009: Mâine (adică pe 30.10.2009) Ritmuri ţigăneşti la „Dansez pentru tine”. Un titlu care mă umple de bucurie. Despre ce vorbeam? Despre discriminare? Rog pe această cale conducerea postului respectiv de televiziune să înceteze imediat aceste practici discriminatorii. Mai ales că, fiind vorba de dans, e posibil să fie cineva călcat în picioare pe picioare…

  • komicaminolta
  • 3 noiembrie 2009

  Gata! Coşmarul s-a sfârşit. Rromii au scăpat de persecuţii. Iată, într-un telejurnal de aseară, 02.11.2009, ne este arătat cum aceştia fură conductori de cupru de la calea ferată fără ca cineva să îi oprească. Însă tarele trecutului nu au dispărut şi bieţii oameni vin înarmaţi cu răngi şi bâte de frică să nu îi oprească cineva. Ştie cineva adresa Madonnei ca să îi trimitem un mesaj de liniştire?

  • komicaminolta
  • 11 noiembrie 2009

  Aseară, adică pe 10.11.2009, ascult cu mare atenţie o ştire la PRO TV. Suntem anunţaţi că, deoarece concursul Dansez pentru tine devine tot mai dificil, concurenţii vor interpreta un dans ţigănesc necesar, probabil, departajării. Încerc să-mi reamintesc toate concursurile de dans văzute pe posturile de televiziune englezeşti sau de altă sorginte. Nici vorbă de dansuri ţigăneşti. Sunt revoltat: de ce noi îi persecutăm atâta pe rromi şi îi dăm toată ziua la televizor? Nu putem lua şi noi un exemplu bun de la ţările civilizate?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: