Made in China

Nu ma pot opri din ras dupa ce am citit un articol pe Hotnews. Poporul chinez a descoperit pe propria piele adevarul din zicala romaneasca „unde dai si unde crapa” si acum suporta consecintele nefaste ale unor actiuni ce ar fi trebuit, culmea, sa provoace contrariul: imbunatatirea vietii lor.

china3Episodul 1 a inceput acum aproximativ 2 saptamani, cand autoritatile de la Beijing s-au decis sa combata seceta severa care ameninta productia de cereale atat de necesare miliardului de indoctrinati. Pentru ca Partidul trebuie sa controleze totul, inclusiv vremea, au lansat in aer rachete menite sa provoace caderea de precipitatii. Declaratiile de la acea vreme ale oamenilor de stiinta erau foarte optimiste, baietii povestind cum vor salva ei culturile de la moarte si cum vor scoate agricultura la liman. Toata lumea era entuziasmata ca precipitatiile au revenit, chiar daca pe alocuri ele se transformasera in ninsoare.

china1Episodul 2 se desfasoara in timp ce voi cititi randurile astea. Precipitatiile au scapat de sub control si in China ninge incontinuu de cand au dat astia cu rachete. Ninge in asa hal incat au murit zeci de persoane, aeroporturile s-au dat peste cap, trenurile (alea care mai merg) au intarzieri si circula cu dificultate, acoperisurile caselor s-au prabusit in unele zone. Zeci de mii de oameni sunt blocati in statii de autobuz sau tren, asteptand cuminti sa vina cineva sa ii ia de acolo.

Parca cineva acolo sus a stat putin pe ganduri si a zis: Ce vreti voi ma? Precipitatii, aaa? Va dau eu precipitatii sa va stea in gat, mama voastra de oblici! Tocmai productia si distributia de alimente pe care ei incercau sa o revigoreze este acum in pericol. Distributia de legume catre zonele metropolitane sufera serios din cauza haosului creat.

Morala acestei intamplari „este mai multe” ca sa citez un primar clasic inca in viata din pacate. In primul rand nu te pune cu Barbosul! Tentatia e mare dar, in ciuda tuturor avansurilor tehnologice,  natura ramane exact cum a fost dintotdeauna: imprevizibila! In al doilea rand, daca vrei sa faci o treaba, nu o face cu chinezarii!Astia se saboteaza si intre ei, nu m-ar mira ca in rachetele alea sa fi bagat baietiii vre-o solutie furata de la americani si reprodusa gresit in masa sau sa fi construit rachetele gresit pentru ca nu au furat bine schitele. Al treilea invatamant e ca iarna nu-i ca vara, iar chinezii au invatat asta pe pielea lor. Data viitoare cand vreti sa aduceti ploaie, ploaie sa fie, nu zapada, desi compozitia e acelasi H2O. A patra morala, slava Domnului ca acceleratorul ala de particule nu s-a construi la astia, ca acum am fi fost cu totii in alta dimensiune alaturi de Picard si Klingonieni.

Anunțuri
    • komicaminolta
    • 13 Noiembrie 2009

    Toată chestia ar fi de un râs nebun (mai ales dacă mă gândesc că în rachetele cu pricina puteau fi câţiva chinezi ascunşi) dacă nu ar fi murit oameni. Oricum, e de reamintit povaţa lui Einstein: cantitatea de materie cenuşie dată de Dumnezeu pământenilor e constantă. Dar numărul locuitorilor planetei e în creştere…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: