Ceasul minune de la metrou

Metrorex vrea sa imbunatateasca serviciile oferite bucurestenilor introducand sistemul prin care calatorii afla in cat timp va sosi urmatorul tren la peron. Initiativa este binevenita intrucat vechiul sistem prin care vezi de cat timp a  plecat metroul precedent din statie nu te ajuta la nimic, din contra, te deprima. Pe mai multe LCD-uri amplasate pe peron vezi cat este ceasul si la ce ora soseste urmatorul tren. Era mai simplu sa vezi doar un cronometru mare, care se indreapta spre zero dar sa nu fim carcotasi..

Sistemul este inca in probe si cine a mers cu metroul l-a observat, desigur. Am avut placerea sa constat personal acum cateva zile ca rezultatele preliminare sunt mai mult decat imbucuratoare.

Displayul arata ora 08:52 si timpul estimat al sosirii urmatorului metrou: 08:54. Ma bucur de norocul meu si astept metroul, curios ca un copil sa vad daca timpii vor coincide. Ceasul se face 08:53, estimarea se muta cu un minut mai incolo: 08:55. Hmmmm, intarzie al dracu’. Nu-i nimic, asteptam, asteptam. 08:54 e ora, tot 08:55 arata estimarea. Vine, asta e. 08:55, estimarea se face 08:57. Joaca asta continua inca 3 minute pana cand vine metroul, incadrandu-se perfect in intervalul dintre metrouri de aproape 8 minute dimineata cand merge lumea la munca, specific Magistralei M3 (Preciziei – Anghel Saligny).

Acum mi-am dat seama care e treaba cu sistemul asta. Au platit probabil sute de mii de euro pe  un soft cu „inteligenta artificiala” care poate sa pastreze mereu intervalul de 2 minute intre ora actuala si ora estimata a sosirii trenului. Pasagerii au mereu impresia ca trenul va sosi curand si sunt bucurosi. Metrorex a mai bifat o investitie reusita si toata lumea e fericita.

Reclame
  1. E de belea ceasul de la metrou. Cand am fost (n-am avut timp de loc, poate ne vedem data viitoare la un lapte cu miere si banane 🙂 )in capitala, la metrou, am trait o situatie curioasa: ceasul pt Anghel Saligni 18:32, cel pentru Preciziei 18:34 iar cel de la peron (ala cu leduri rosii) 18:35. Nu mai are rost sa mai amintesc de timpul care anticipa sosirea trenurilor… 🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: