UltraTepari

UltraPro Computers, unul din cei mai mari jucatori pe piata IT pana acum un an, a intrat in insolventa. Procedurile de faliment urmeaza a se declansa pentru datorii de peste 28 de milioane de euro. Cu un suflet mare si dornic sa ajute compania, un coleg s-a decis sa cumpere un Windows XP SP3 original de la ei. Faptul ca sistemul sau de operare dadea rateuri si in cele din urma i s-a blocat si a dat ortu popii a contribuit de asemenea la luarea acestei decizii.

Niste search-uri rapide pe Google l-au indreptat catre magazinul UltraPro de langa CinemaPro, unde se gasea respectivul CD magic. Acolo oamenii foarte draguti. Un vanzator tot vorbea despre niste taloane de reducere de 25% care ni le va da pentru ca achizitionam produsul asta de la ei. Managerul de magazin l-a auzit, l-a chemat intr-o camera si dupa 1 minut vanzatorul a iesit sa-si ceara scuze spunandu-ne ca nu poate sa ne dea taloanele respective. OK, no problem am spus, da-ne Windows-ul sa plecam mai repede.

Am intrat la banuieli din momentul in care ne-a dat o cutie de carton pe care scria discret undeva Microsoft. Nu arata nicidecum a ambalaj original, insa am crezut ca asa o arata versiunea cheap. Ajunsi inapoi in birou colegul meu despacheteaza si da sa instaleze soft-ul. Surpriza maxima! Pe CD scria: For distribution only with a new PC!

Cu alte cuvinte bulangii aia ne-au vandut un Windows pe care ei l-au primit gratis si care trebuia dat tot GRATIS celor ce cumparau un PC nou de la ei. Soft-ul a mers ok, nu erau probleme cu el, dar totusi.. Am ramas cu un gust amar si mi-am dat seama ca tocmai astfel de practici demne de un magazinas de cartier nu de ditamai lantul de magazine au contribuit la intrarea lor in faliment. Daca nu ar fi fost atatia oameni care isi vor pierde locul de munca chiar mi-ar fi parut bine ca se inchid.

Anunțuri
  • somerio
  • 13 Decembrie 2009

  pai ei sunt convinsi ca oricum intra in faliment. Cel mai probabil, nu se mai aprovizioneaza cu calculatoare pentru vanzare… si le raman licentele de windows de la microsoft…

  mai scot si ei niste bani, pe ultima suta de metri…

  poate e o smecherie pe care o fac vanzatorii… pentru ei…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: