Bucurestenii si olimpismul

Pe 12 februarie trebuie sa inceapa jocurile olimpice de iarna in Vancouver, Canada. Infrastructura ok, spectatori ok, organizare ok, zapada…lipsa. Tot ce tine de mana omului este in grafic numai ca mama natura se incapataneaza si in loc de zapada pe munti canadienii au parte de ghiocei si copaci inmuguriti. Pentru ca pe astia ii duce capul ceva mai mult de cat pe chinezi nu o sa traga cu rachete in nori in schimb s-au apucat sa aduca zapada cu basculantele.

Situatia asta hilara ma face sa ma simt mandru de tara mea si ca nicaieri nu e ca in Romania. Daca cei de la CIO ar fi decis desfasurarea jocurilor in Bucuresti acum am fi fost in grafic cu toate cele. Poate nu avem noi munti inalti, infrastructura extraordinara sau oameni harnici dar macar avem zapada cacalau la 2 saptamani dupa ce ninsorile s-au oprit si am fi pus-o de niste jocuri olimpice de iarna urbane de toata frumusetea. Am fi gasit destule locatii pitoresti pentru toate probele:

Proba de ski alpin s-ar desfasura in parcul Tineretului. In loc de porti am avea copaci vopsiti in albastru si rosu dar macar ar creste si miza. Ai facut o miscare gresita, e sfarsitul carierei sau chiar al vietii tale.

Probele de biatlon, ski fond si restul se pot desfasura fara probele pe trotuarele din centrul Bucurestiului, pe traseul Unirii – Universitate-Cismigiu (unde punctele se obtin impuscand porumbeii din parc) si retur.

Probele de bob si sanie se pot tine pe Dambovita pe ceea ce va fi cel mai lung traseu din lume. Pornesti la pranz si ajungi seara la finish. Ca o inovatie a acestei discipline sportive la Unirii concurentii trebuie sa-si ia bobul/sania in spinare si sa alerge prin parc intr-un timp cat mai scurt pana unde incepe iar sa curga apa.

Curling poate avea loc fara probleme in orice cartier de blocuri. Trotuarurile inghetate si blocurile inalte din jur ofera conditii ideale de joc dar si vizibilitate pentru spectatori. Pentru hockey avem patinoar si proba de patinaj artistic sr trebui tinuta musai in Cismigiu. Ca sa aiba spectatorii de unde sa mai cumpere o samanta, un covrig, ceva. Sariturile cu skiurile pot avea loc pe la Academie, patinaj viteza pe lacul Herastrau si asa mai departe.

Fiti mandri asadar Bucuresteni de tara si orasul vostru. Toti vancouverienii s-iar dori sa fie in locul vostru ca sa nu se faca de cacao acum.

Anunțuri
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: