Voluntari cu japca

Sambata care a trecut a fost Ora Pamantului, la 20:30. Oameni din toata lumea au sustinut proiectul stingand luminile din casa sau birou pentru o ora. Autoritatile din marile orase au oprit, in mod simbolic, iluminatul unor monumente sau simboluri locale: Poarta Brandenburg din Germania, Cladirea Chrysler din New York, Turnul Eiffel din Paris, etc.

Asa mobilizare pentru aducerea in lumina reflectoarelor a fenomenului incalzirii globale nu putea sa-i lase pe romani indiferenti. Asa ca unor orase ca Buenos Aires, Chicago, Paris sau New York  li s-a aduagat si magnificul Municipiu Tarnaveni din judetul Mures, cunoscut inainte ca Târnava-Sânmărtin sau Diciosânmartin.

Primaria localitatii cu aproape 26.000 de locuitori a vrut sa fie mai cu mot. Pentru ca nu aveau si ei un turn Eiffel sau o Casa Poporului la care sa stinga luminile au luat o decizie mai interesanta. Au oprit iluminatul stradal in tot orasul, timp de o ora. Uite asa bietii oameni au fost voluntari fortati in miscarea Ora Pamantului.

Asta da Ora Pamantului

Sugestia mea e sa va uitati de doua ori in calendar ianinte de a trece prin oras, sa nu cumva sa nimeriti intr-o astfel de zi internationala. De Ziua Copilului vine Primarul ajutat de Jandarmerie sa futa toate femeile din oras cu forta, pe 22 de Ziua Mondială a Apei Primaria opreste alimentarea cu apa in tot orasul si bietii oameni se spala in Tarnava Mica, pe 22 septembrie de Ziua Fara Masini toate rotile automobilelor sunt sparte dis de dimineata de politia rutiera ca sa nu circule nimeni in oras, de 1 Mai cine nu da cu lopata prin fata casei sau nu se face ca munceste este amendat, pe 14 noiembrie de Ziua Diabetului armata face injectii obligatorii cu insulina iar cei care mananca dulciuri sunt impuscati pe loc, pe 31 mai cand e ziua fara tutun se organizeaza cel mai mare foc de tabara din pachete de tigari confiscate in piata centrala iar pe 11 martie, de ziua europeană a victimelor terorismului, cei de la Al-Qaeda pun bombe la intamplare in autobuze pentru ca fiecare cetatean sa inteleaga apoi de ce este atat de importanta aceasta zi.

Si uite asa cetatenii din Tarnaveni sunt cei mai ferventi sustinatori ai oricarei miscari fie ea bio, eco, geo, sau orice alta terminatie. Multumita Primarului gospodar este singura localitate cu grad de participare 100% la toate initiativele internationale. Pentru binele statisticii, mai conteaza daca e cu forta sau de buna voie?

Anunțuri
  1. Da, interesant punct de vedere. Avand in vedere ca sunt unii care chiar nu vor sa participe la aceasta „miscare” e si mai misto cand sunt si obligati. Asa aveam si noi la liceu ore optionale pe care le faceam automat obligatoriu, ca deh, doar nu o veni profesorul degeaba la ora. Nu mai zic de facultate, unde, asa cum ii sugereaza si numele cursurile sunt facultative! Ei bine, la noi se lua prezenta la cursuri si mai eram si amenintati ca se tine cont de prezenta la examen. 😀

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: