Greva RATB

Intr-o tara normala o greva a transportatorului public dintr-un oras se anunta cu cel putin o saptamana inainte, ca sa stie toti dobitocii din banii carora regia respectiva traieste ca trebuie sa caute alternative sau sa-si ia liber in ziua respectiva.

In Romania RATB face caterinca de bucuresteni declansand o greva spontana si lasand cu ochii in soare 1 milion de oameni. Nu a postat nimeni un anunt pe site-ul oficial, nu a dat nimeni un comunicat. Motivul grevei este unul de tot rasul: angajatii RATB se tem ca le vor scadea salariile si nu isi vor primi primele de paste.

Eu n-am mai primit nici o prima de aproape 2 ani. Nici salariul nu mi-a crescut. In situatia mea sunt majoritatea oamenilor care inca au un loc de munca. Iar handicapatii astia au acelasi tupeu prost ca cei de la Metrorex, care doreau sa li se mareasca salariile. Un sofer cu oarecare vechime la RATB castiga aproape 2400 lei, in timp ce altii sunt exploatati zilnic de patroni pentru salarii de 2-3 ori mai mici.

Mentalitatea asta este tipica regiilor autonome care mananca bani de la buget, banii nostri, fara a da doi lei pe concepte SF precum eficienta, performanta, economie. Cand toti strang cureaua si se bucura ca au inca de lucru idiotii astia paralizeaza capitala pentru ca vor sa primeasca prime de paste. Ei sunt in lumea lor, in care banul oricum vine, indiferent daca managementul companiei este dezastruos si in conditii normale de piata firma lor ar fi inchis portile de mult. Altii cauta de lucru de luni de zile in timp ce ei stau la o cafea in depou si o pun de-o greva.

De la mine si restul bucurestenilor, un mare HUUUUUOOOOOOOOO pentru toti nesimtitii de la RATB.

Anunțuri
  1. Man, asta se întâmplă cu fraierii care nu lucrează în instituţii de monopol. Metrorexiştii n-au bani? Pun de-o grevă şi se rezolvă, că n-are lumea încotro. Reatebiştii nu au bani? Ei şi? Pun de-o grevă şi se lămureşte problema. Sanitarii sunt pe sponci cu banii? Tot aşa. Ce e interesant e că astora li se tot măresc salariile, de cîte ori li se scoală, dar noi, ăştilalţi, stăm şi ne uităm ca proştii pt. că, chiar dacă intrăm în grevă, chestia nu deranjează pe nimeni. 20 de ani de capitalism românesc ştii ce m-au învăţat? Că democraţia înseamnă domnia minorităţii.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: