Babele semafor

Anul asta pensionarele sunt din nou in ton cu moda. Se poarta rosu aprins, mov, alabstru, verde, roz si chair auriu. Asa cum v-ati dat seama deja, sunt culori de par, nu de vestimentatie.

Daca femeile nu pot fi intelese, ganditi-ca babele sunt niste femei la puterea a 4-a a ciudateniilor. Nu am vazut la nici o pustoaica culori asa stridente in cap, chiar si la punkiste sau amatoare de rave. Nici o femeie normala nu simte impulsul pe care il au babele de a se vopsi in cap ca stalpii de semnalizare de pe aeroport.

De ce fac asta? De ce culori  tat de stridente? E ca un ritual de imperechere pe care il intelegi doar de la o anumita varsta? Vor sa fie reperate mai usor in trafic de mosuleti cu dipotrii exagerate? Exista banci in Cismigiu unde se face accesul doar pe baza culorilor din cap? Sunt semne distinctive ale victoriilor obtinute in lupta cu societatea? Adica la entry level esti rosu aprins, dupa ce stai la 5 cozi pentru bilete la tratament devi sergent si ai dreptul sa te faci verde in cap, dupa 10 certuri in autobuz primesti culoarea albastra, s.a.m.d.? Exista o fratie secreta a lor si asa se recunsoc prin oras?

Chiar mai devreme a trecut o femeie de 50-60 de ani prin fata mea si mi-a insangerat retina cu un rosu in cap vizibil de pe Marte..

Reclame
  1. Da, si pe langa culoarea foarte stridenta a parului… este si permanentul ala de le face parul ca de mop cu care tocmai s-a spalat pe holurile caminelor din regie… si a fost pus la uscat. Si ar mai fi rosul foarte, foarte aprins de pe buze. ma rog… ele n-au buze, drept urmare au mai mult pe dinti. De fapt… care dinti? :))

  2. Eu cred că explicaţie e ceva mai simplă: odată cu vârsta le scade acuitatea vizuală şi e nevoie de culori mai stridente ca să le observe… Dar alegerea culorilor este altceva. Aici şi mie mi se pare că e vorba de un cod sau de un ritual de împerechere.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: