Ipocritii Eco

De cand planeta si-a gasit un nou baubau in apocaliptica incalzire globala iminenta mediul a devenit la moda. Companiile energetice care castiga mii de miliarde din exploatarea resurselor de petrol mondiale o ard pe stilul eco intr-o nesimtire fantastica. M-am saturat sa vad reclame de sute de mii de euro in care se lauda cum ajuta ei africanii sarmani (desi de banii dati pe reclama si pe planul media hraneau 1 milion de negri cel putin) si cum ei, de fapt, fac bine mediului.

Vin cumetrii de la Shell sau de la BP si-mi explica mie cum ei cauta combustibili alternativi, cum o sa avem motoare pe baza de hidrogen sau alte prostii si cum sprijina ei cercetarea in domeniul asta. Pai noi chiar suntem prosti? Uitati ce chestii misto avem noi planificate, dar pana atunci, mai cumparati si voi dracu niste benzina de la pompa, mai ardeti niste carbuni in termocentrale si mai deschideti niste campuri petroliere, sa avem si noi ce manca.

Exact ca la bere cand iti spun ca trebuie sa bei cu masura insa realitatea e ca se dau de 5 ori peste cap sa prezinte produsul in asa fel incat sa balesti si sa bei pana iti pierzi mintile sau asa cum aia la McDonalds se caca pe ei cu produse fresh pentru o viata sanatoasa desi daca cineva chiar ar imbratisa stilul asta de viata ei ar da faliment.

La un moment dat chiar Petrom sustinea mersul pe bicicleta sau avea o campanie pe tema asta, nu mai tin minte. Pai cum dracu’ tu marea firma petroliera incurajezi oamenii sa mearga pe bicicleta? Este evident pentru toata lumea ca minti doar pentru beneficiul asocierii cu toata miscarea asta verde.

Acum toti sunt eco: de la marii poluatori industriali la idiotii de se leaga de copaci sa protejeze padurea dar au ajuns pana acolo cu masini de teren si la vasilica si costel care se spala pe dinti cu robinetul curgand, toti o ard eco in stilul lor si toti sunt niste ipocriti.

Planeta nu are nevoie decat de bun simt, insa asta e o resursa deja epuizata…

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: