Lectura pentru copii

De cate ori ati tras cu urechea la cate o discutie in care occidentalii erau laudati ca fiind foarte calmi si intelegatori cu copiii? Ati auzit desigur povesti cu boraci cuprinsi de streche care distrugeau cate un magazin iar vanzatorii nu se suparau, ori povesti despre parinti care vorbeau cu frumosul cu odraslele lor plangacioase in loc sa le dea cate o bucata stramoseasca dupa urechi. Cu alte cuvinte, vorba veche: mai avem noi maica mult si bine pana ajungem ca ei.

Uite aici exemplu de inteligenta: ce sa facem cand moare animalutul copilului? Experienta pierderii unui animal este dureroasa si pentru un adult, mai ales pentru un copil mic. Asa ca un occidental luminat s-a gandit ca ii poate ajuta pe cei mici sa treaca peste asta printr-o carte ilustrata intitulata Mi-a murit animalul – Hai sa scriem o carte despre asta! Serios, chiar asa se numeste. Cartea pleaca de la Teoria Cutiei BL (tineti minte filmul ala cand Bruce Lee isi dadea cu o cutie peste burta ca sa-si intareasca muschii si rezistenta), cu alte cuvinte vorbind despre animalut si cum a murit el copilul se va simti mai bine 🙂

Aceasta carte este doar una din vasta colectie pe care autorul a pregatit-o pentru a-i ajuta pe copii sa treaca mai usor peste momentele traumatizante din viata lor. Umreaza titluri pentru baieti sau fete ca: A murit bunica – Hai sa scriem o carte despre asta!, Cum m-a abuzat tati – Hai sa scriem o carte despre asta!, Prima mea menstruatie – Hai sa scriem o carte despre asta!, Prima masturbare – Hai sa scriem o carte despre asta!, Am ramas gravida – Hai sa scriem o carte despre asta!

In ritmul asta pana la majorat toti boracii o sa fie scriitori in toata regula. Gandindu-se inapoi la copilaria trecuta, in loc sa se uite prin almanahurile pe care unii dintre noi inca le mai pastram o sa se uite pe cartile lor despre primul viol, prima moarte in familie sau doamne fereste ce altceva. O sa suspine si o sa se simta bucurosi ca s-au nascut intr-o societate avansata cu vederi moderne, nu printr-o Romanie din lumea a 3-a.

Anunțuri
  1. Ar fi trebuit să se gândească şi la momentele traumatizante prin care trec părinţii când citesc aşa ceva copiiilor…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: