Metroda romaneasca

Sunt intr-un A380, cel mai mare avion de pasageri creat vreodata de om. Un proiect care a costat peste 11 miliarde de EURO, un pret mediu de vanzare de 350 milioane de dolari per bucata, cele mai noi tehnologii de zbor existente incorporate si asa mai departe. Este simbolul suprem al tehnologiei si maestriei ingineresti a omului.

Ca sa reiau, sunt intr-un A380, pe al 2-lea rand de scaune langa principala usa de acces in avion. Din cauza hoardei de marocani si algerieni  care raspandesc haos si dezordine in jur suntem in intarziere. Pilotii incep procedurile standard in timp ce un steward inchide usa. Sau cel putin incearca. Butoneaza pe un panou, actioneaza niste leviere, invarte de niste rotite, totul in zadar. Francezul e putin confuz si cere ajutorul unui coleg. Butoneaza amandoi fara nici un efect. Sunt contrariati de incapatanarea usii de a se etanseiza ceea ce, implicit, impiedica avionul sa inceapa procedurile de rulare pe pista. Bastionul tehnologiei franceze a dat un mare rateu…

Dupa 1-2 minute de butonat/actionat manete nu se intrezareste nici un dezondamant. Vorbesc la telefon cu cineva si dau niste explicatii. Din cabina isi face aparitia pilotul, imbracat intr-o uniforma exemplara care impune respect. E putin iritat de intarziere insa pastreaza un aer fortat de relaxare si le zambeste bastanilor de la clasa 1 pe langa care trece in drum spre usa buclucasa. Nimeni altcineva nu da atentie scenei pentru ca sunt prea ocupati bagandu-si banii la chiloti si stand cu mana pe valori in timp ce africanii (juniorii de la mai multe echipe de fotbal) continua zarva, isi schimba locurile intre ei, alearga de personalul Air France, blocheaza budele si creaza anarhie.

Capitanul ajunge in fata usii si ii asculta pe cei 2 stewarzi care se plang ca dracovenia nu se inchide. Evalueaza situatia apoi se incordeaza, smuceste ceva si ii fute una sanatoasa spre surpriza si indignarea celor 2. Tehnologia se da batuta in fata puterii brute si cedeaza, usa intrand in sfarsit in lacasul ei. Capitanul se uita rapid in jur sa vada cine l-a vazut, zambeste, face o gluma si se grabeste in cabina. Asta sigur a fost scolit pe la noi, iar metoda romaneasca le-a permis celor 518 suflete sa ajunga la destinatie cu o intarziere neglijabila.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: