Strajerii Romaniei

agent pazaIn Romania e plin de infractori dar colcaie in egala masura si cu firme de paza si securitate. Aproape la fiecare sediu de banca vezi cate un mosulet sau o grasana care ar trebui sa asigure paza. Ma indoiesc ca ar avea macar vreo sansa SA FUGA din fata unor infractori bine inarmati si cu o conditie fizica buna, dar sa mai si apere sediul respectiv.

Azi vreau sa ne amuzam cu NUMELE acestor firme de paza (asa cum le-am gasit eu pe Pagini Aurii) ai caror patroni se intrec in imaginatie, neiertand pe nimeni: de la personaje literare la nume cu rezonanta istorica, animale sau trupe speciale de elita 🙂

Sectiunea animale

Avem aici Pantera Guard (agentii pe care i-am vazut eu de la ei erau mai degraba Pisicuta Maidaneza Guard), Viper Security care sssunt veninossssiiii la fel ca cei de la Cobra SecurityTiger Security, Tiger Security Grup (le luase cineva dinainte Tiger Security 🙂 ) si Tiger Protector. Mari iubitori de animale sunt si Pro Scorpio, Condor Guard si nu in ultimul rand Anaconda Security (probabil asta e porecla sefului firmei..nu intrebati de ce).Acvila T.F. Security, Lup Guard, Scorpion Guard Security completeaza lista alaturi de Jaguar Escort  Service.

Sectiunea personaje literare si legendare

Veniti direct din cartile de basme ii avem pe Dragon Star Guard si Dragon Star Impex (impex de la import-export cu prostie probabil, sau cu flacari de balaur).Nu a fost iertata nici saraca pasare mitologica: Pheonix Guard Grup au vrut sa spuna probabil ca iau bataie in mod constant dar se ridica la loc in picioare. Vikingii s-au reprofilat de pe jafuri si violuri in masa si acum asigura paza prin Thor Impex, Angel Guard te apara pe melodii religioase iar Titanii nu mai au nevoie de nici o introducere. Pe toti ii bate la cur fara probleme Hercules Guard Security.

Aramis Ro e numele unei alte agentii de paza. Si prietenul lui Aramis e prezent: o fi concurenta directa firma Porthos? Altii care s-au inspirat din cartile pe care le citeau ei inainte de culcare au fost si patronii de la Colt Alb. Cei trei muschetari au devenit Trei Euroguard si nici Papillion Com nu a fost uitat.

Sectiunea istorie si culturi straine

Ce rezonanta deosebita are firma Hispano-Dacia Security sau Ying-Yang Security (cu o mana te fura, cu una te apara) si Zen Security. Kokkai Comimpex merg la interventii numai cu sabii japoneze, la fel ca Sakura Security.Altii care merg pe calea Bushido sunt Samuraiul Bodyguard-Prodguard. Direct din bazinul Marii Mediterane vin Spartan sau Gladiator Guard impreuna cu Sparta Security, firme cu care sigur nu vrei sa te pui. Sunt curios daca in loc de pistoale si pulane au sabii si sulite, la fel ca cei de la Pretorian Guard.

Sectiunea filme americane

Doamne doamne ce ne place sa ne uitam pe HBO la filme de actiune. Exista o atractie irezistibila atunci cand pui un nume la firma ta de paza sa folosesti termini militari sau litere din alfabetul grecesc, ca Beta Security, ca da bine, ca in filmele cu americani. Numai ca in loc de negrii muschiulosi noi avem mosuleti simpatici, cu hernie de disc si rheumatism.

Cum sa nu faci contract cu firma Swat Force? Eu dau la pariu ca si un sofer de la S.W.A.T. din L.A. ii bate pe toti angajatii firmei noastre. Delta Force Team nu ma face sa mor de frica ci sa ma tavalesc pe jos de ras. La fel si nume ca Agent Force, Sentinel sau United Security. Cum sa nu razi cand primesti o carte de vizita pe care scrie Legiunea albastră protecţion sau N.Y.P.D. Security? De unde frateeeeee NYPD cand tu ai sediul in CODLEA? =)) Carabinierii Guard nu au nimic in comun cu tizii lor din Italia in afara de faptul ca le place pizza. De prin codrii patriei au aparut si elfii cu o firma de paza pe nume Ranger’s Guard Security. Altii demni de mentionat ar mai fi Sheriff Securit Guard Internaţional (cu tz, luati aminte), Compania de Securitate Bereta si Steel Security cu muschii de otel.

Sectiunea eu si tu

In lipsa de inspiratie iti pui numele la firma dupa initialele tale si ale asociatului tau. Asa apar firme ca O si F Impex, B&D Security, C&I&S Guard (Costica & Ionica & Stelica)

Sectiunea pur si simplu caterinca

Trebuie sa fii fan Nike sa ai o firma Cortez Force. La Starguard Security Team nu au masini si agenti ci soldati imperiali, crucisatoare spatiale si fregate de lupta.E.K.I.P.A. Salt Guard este un alt nume total neinspirat, la fel ca Pilierul, Watch & Catch Security, Scut Impact, Strong & Safe Security. Nu pot sa nu-i amintesc si pe cei de la Scorseze, cu o rezonanta aparte.

Daca se va face vreodata un top al celor mai cretine denumiri de firme de paza castigatorul nu poate fi decat SAKURA SECHIURITY SYSTEMS, o combinatie de englezo-moldoveneasca absolut picanta. Mi-a fost totusi foarte greu sa ma decid pentru ca locul 1 putea foarte bien sa mearga la Auto Speciali Blindati 😀

    • pioneer390
    • 18 aprilie 2010

    Am lucrat si eu 3 luni la Beta Security, dar nu am fost luat de bun din cauza unui lingau de a sefului.
    De ce peste tot tre’ sa fie cate un mancator de kkt?M-am dus deoarece aveam salar de 470 lei si 8 bonuri. Nu am lins curul la Pop T. si mi-a zis ca nu sunt de nasul firmei lui. Probabil de ce i-am batut mar seful de obiectiv de la Electrolux.

    • mielu007
    • 19 aprilie 2010

    Tipule, te compatimesc. Lingaii exista insa peste tot, trag la sefi ca mustele la cacat.

    • pioneer390
    • 21 aprilie 2010

    @mielu007
    Mai este o firma, MUSHIN SECURITY, care in traducere ar veni: MUSHIN = imagine lipsita de viata.

    • DD
    • 9 iunie 2010

    in cluj este firma de paza pânda

    • Anonim
    • 13 iunie 2010

    vad ca le criticati pe toate aceste denumiri, consider ca esti un mare mitocan fara cultura si cam carcotas, lasai ca stiu ei ce fac

  1. linia unu.srl,firma de firma {a fost}

    • AntiSWAT
    • 6 octombrie 2010

    Swat Force Romania e cea mai penala firma de paza care poate exista…numai mosi,pensionar….salarii de 2 lei ca sa nu spun altfel niste sefi increzuti , nesimntiti , care au facut p… cat tubul de oxigen pe baza unor oameni care siau dat silinta de a face ceva…intarzierea salariilor cat de mult se poate sasi faca conturile in banca cat mai Grase…dupa ce dau un salar de mizerie mai baga si „fisa” aia cu”nu au virat banii firmele cu care avem contract” normal domn sef ca doar nu o sati livreze bani firmele cu care nu ai contracte….dati o palma…poateti revii…sau mai multe de e nevoie….iti bati joc de oameni sii dai afara fara un motiv intemeiat fara un somaj fara nimic bagi CFS cu lunile cu toate ca oamenii sunt zilnic la munca…noroc de pilele alea ca ar trebui sa te frece ITM-ul de galci sa te faca sati dai pana si ultimul banut castigat pe urma noastra….Stiti sa va laudati cu tot felu de echipament si numai cu „gorile” pe cand voi aveti doar mosi,babe,grase care abia isi urnesc besinile…..Sunteti VARZA….dar e putin zis si asa…..Care mai vedeti COM-ul dati cu replay ca poate mai sunt razvratiti ca mine

    • Prietene autor de bloguri…007 sau cum vrei tu
    • 11 octombrie 2010

    Am 19 ani facuti in legiune straina din Franta si cand am dat cuiva o carte de vizita a firmei mele LEGIUNEA ALBASRA nu a izbucnit nimeni in ras…Hai sa fecem un lucru care nu ne costa nimic pe amandoi,tu ma cauti pe mine la firma si cand ne intalnim vreau savad daca mai razi.
    Vorbesti in necunostinta de cauza,in loc sa pierzi timpul pe blog mai bine iti irosesti timpul cautandu-ma.Cred ca ai avea multe de invatat.

    • alex
    • 16 octombrie 2010

    MAI ANGAJATI?

    • radu
    • 25 noiembrie 2010

    Papagal mic si ratat ce esti,daca tu ai fi lucrat vreodata la o firme de paza ar trebui sa stii ca padure fara uscaturi nu exista cum nu e posibil ca toate firmele de paza sa fie dotai si perfecti din punct de vedere al angajatilor, asta nu inseamna ca toate sunt la fel , oricum ramai cu parerea ta de om prost, penibil, internaut cretin ,probabil si tigan

  2. indiferent de experienta dobandita de domnul cu cei 19 ani in legiune , autorul nostru doar a pamfletat putin lipsa de inspiratie a patronilor …domnii care detin aceste unitati de strajeri ….iar daca pentru domnul radu angajatii tai nu sunt uscaturi , totusi cel mai crunt adevar …este ca in lipsa unei pregatiri specializate f multi aleg firmele de paze, unde muncesti pt 800 de lei cca 300 de ore pe luna pt banii astia normal ca ti permiti numai batranei nu jean claude van damme ma intreb ce coyos e patronu care angajeaza pensionari, care i trateaza cu scarba ii plateste in sictir si seara s mangaie pe burdihanu ala imens ce mare afacerist e el ii doresc ca batranetea lui sa fie la fel de fericita ca a lui nene ala batran care sta 10 ore la banca, farmacie etc si primeste un salariu de kk

    • alexhaiducu
    • 10 decembrie 2011

    19 ani in legiunea franceza????
    ma tu ai stat la puscarie si ne vinzi gogosi!

    • ANONIM
    • 16 ianuarie 2012

    IMI CER SUZE DACA JIGNESC PE CINEVA ,DAR LA FIRMELE DE PAZA LUCREAZA IN GENERAL FOSTI MILITIENI ,CARE SUNT STITI CU TOTI CAT DE PARSIVI SI ECSCROCO SUNT

    • Anonim
    • 14 iunie 2012

    eu sunt cel mai tare badigard , mai mult gard decat badi

    • Anti swat
    • 25 septembrie 2012

    @AntiSWAT
    tot legat de firma SC SWAT FORCE SRL…mergeti domnilor inspectori in control atat la firma cat si in obiective si cereti registrele de control..
    Sa vedeti cum lucreaza bietii oameni 2 saptamani a cate 12,13,14 ore cu 1 zi libera si aceea chinuita ca daca nu au oameni de schimb nu da liber…desi in contractul individual de munca sunt trecute 8 ore de munca…tot atate(8) li se impune si agentilor sa spuna in caz de control…si cum se face plata salariilor la 2 luni ca trebuie sa tina banii in banca sa i-a dobanda pe ei…
    OAMENI BUNI EVITATI SA VA ANGAJATI LA EI…EVITATI FIRMA SWAT FORCE!!!!

  3. Catre toti cei ce au peste 15 ani de legiune franceza …. stimati domni ….
    1) daca aveai 19 ani de legiunea franceza nu mai dadeai nici un raspuns si nu raspundeai unei provocari puerile deoarece un om cu 15-19 ani de legiune a vazut atat de multe pe unde a fost incat nu se pune la minetea unuia ce pretinde ca ar avea niste vagi cunostinte legate de un serviciu de protectie/paza si autoaparare.
    2)stiam ca cei din legiunea franceza parasesc acest serviciu in niste conditii oarecum stricte legate de viata privata si sunt strict monitorizati…. poate gresesc eu… cine stie… se schimba lumea.
    3)la cat ai strans dupa 19 ani de legiune doar o firma de paza ai??? eu credeam ca ai ajuns in garda de corp a unui mare mahar si nu mai ai nevoie sa te mai chinui cu ce scoti dintr-o firma de paza si protectie….
    Cam atat am avut de spus…. in rest toata stima celor cinstiti si celor ce muncesc din greu pentru a trai de azi pe maine!

Lasă un comentariu