Dansez pentru Antarctica

clubpenguindjboothInca din timpuri imemoriale, cand oamenii au pasit pentru prima data pe teritoriul de astazi al tarii noastre, pinguinii au ocupat un loc central in traditiile si obiceiurile lor. Putini stiu ca cele mai vechi ramasite ale omului modern (40,500 de ani) din Europa au fost descoperite in Romania in 2002, in Pestera cu oase. Si mai putini stiu ca alaturi de aceste ramasite s-au gasit si oase de pinguin forestier, urmasul pinguinului imperial de azi.

Odata cu venirea tracilor acestia au gasit colonii importante de pinguini forestieri in padurile bogate de atunci.  Regatul lui Burebista s-a intemeiat in special pe comertul cu piele de pinguin, renumita pentru proprietatile ei termoizolante. Romanii, renumiti pentru setea lor de avere, nu au ramas indiferenti la toata aceasta opulenta. Invidia a crescut pana la momentul in care au decis sa invadeze Dacia si sa puna mana pe resursele ei bogate. Ce a urmat stim cu totii iar pinguinii, desi ne-au fost alaturi pe parcursul etnogenezei, au inceput sa migreze spre nord odata cu timpurile medievale.

Turcii, ungurii, rusii, tatarii si toti ceilalti care au venit la noi neinvitati si au uitat sa mai plece cautau un singur lucru: bogatia adusa de comertul cu pinguini. Romanii au fost nu doar aparatori ai crestinatatii din zona, ci si ai pinguinilor, blocand mai apoi rutele de acces catre actuala lor casa, Anarctica.

Happy Feet Lead 2Asa cum era previzibil, prima iubire nu se utia niciodata. Degeaba s-au inconjurat romanii de caini sau pisici, cel bun prieten al lor tot pinguinul a fost.  Aceasta amintire a ramas in psihicul colectiv unde a crescut treptat si inconstient, pana cand cineva a dat glas acestui gol imens din sufletul romanului. Nu se stie exact cine a fost bardul care a facut-o desi s-au gasit oameni care pretind ca ei sunt autorii. Cu adevarat important este ca avem opera lui care va ramane de-a pururea in istorie: dansul pinguinilor.

Niciodata nu a creat omul ceva mai frumos decat acest omagiu adus micilor nostri prieteni. Dansul, jucat la nuntile romanilor in ultimul timp, este o reinviere a timpurilor trecute. 2 pasi in dreapta, 2 pasi in stanga, un salt in fata unul in spate apoi 3 salturi in fata. Repetati la nesfarsit miscarile si sunteti si voi dansatori pinguini. Asa cum amerindienii dansau pentru a invoca ploaia, noi dansam pentru a le multumi adevaratilor prieteni ai neamului nostru. Dansam pentru ca amintirea lor sa nu mai piara niciodata.  Dansatorii aflati in transa devin ei insisi pinguini pe parcursul incantatiei, de la miscari pana la nivelul inteligentei. In lipsa unor labe de pinguin avem pantofi luciosi cu varful ascutit, ne chinuim sa avem un strat de grasime cat mai grozav bagand friptane si sarmale in noi. In loc de pene colorate avem toale D&G ostentative, in loc de peste oceanic mancam file de salau cu sos menuiere si legume fierte.

Exista deja zvonuri ca celelalte specii de animale autohtone se simt amenintate de pinguinomania actuala. Astfel, peste 350.000 de gaini sunt asteptate sa protesteze in fata sediului Guvernului pentru ca traditionalul dans „gaina” de la nunti pierde teren rapid in fata dansului pinguinilor.

Indiferent ce spune lumea, voi mergeti la nunti si dansati! Aratati-i lui Mumble din Happy feet cum se face treaba. Aruncati cu teancurile de 1 RON in lautari si dansati pentru calota polara, pentru ursii polari, pentru foci, pentru pinguini si pentru Antarctica. Dansati pentru milionele de ani de evolutie gratie carora omul a ajuns fiinta inteligenta de acum, stapanul incontestabil al  planetei si camaradul pinguinului.

  1. Cand incepe studioul live din Piata Victoriei, la Realitatea TV cu demonstratia gainilor???

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu